Dhasar kekarepan panggolékan lan kagunaan kang umum saka commodity storage space

Kanggo nindakake proyek sing apik ing manajemen suhu lan kelembapan ing papan panyimpenan, kita kudu sinau lan nguwasani konsep dhasar suhu lan kelembapan udara lan kawruh dhasar sing gegandhengan.

Suhu udara: suhu udhara nuduhake derajat hawa adhem lan panas.Umumé, luwih cedhak karo lemah, suhu luwih dhuwur, lan luwih adoh saka lemah, suhu luwih murah.Ing manajemen suhu saben dina papan panyimpenan, asring ditulis ing Celsius.Kanggo derajat ing ngisor 0 derajat, tambahake "-" sadurunge derajat, tegese pira derajat ing ngisor nol Celsius.Yen sampeyan pengin ngrekam suhu kanthi luwih akurat, disaranake nggunakake perekam suhu Kehao.

Kelembapan udara: kelembapan udara nuduhake jumlah uap banyu ing udhara utawa tingkat kekeringan lan teles hawa.

Iki nuduhake kelembapan udara.Ana utamane cara ing ngisor iki: kelembapan mutlak.Iki nuduhake jumlah uap banyu sing ana ing udara saben volume unit, umume ing gram.Suhu duwe pengaruh langsung ing kelembapan mutlak.Umumé, suhu sing luwih dhuwur, luwih akeh uap banyu sing nguap, lan kelembapan mutlak sing luwih gedhe;Kosok baline, kelembapan mutlak cilik.Kelembapan saturasi.Kelembapan saturasi yaiku jumlah maksimum uap banyu sing bisa dikandung ing volume unit udara ing suhu tartamtu.Yen watesan iki ngluwihi, uap banyu sing berlebihan bakal ngembun lan dadi tetesan banyu.Kelembapan udara ing wektu iki diarani kelembapan jenuh.Saturasi hawa ora tetep, owah-owahan kanthi owah-owahan suhu.Suhu sing luwih dhuwur, luwih akeh uap banyu sing bisa dikandung ing udara saben volume unit, lan kelembapan jenuh sing luwih gedhe.

Kelembapan relatif: suhu relatif nuduhake persentase jumlah uap banyu sing nyata (kelembapan mutlak) ing udhara saka kahanan jenuh (kelembaban jenuh).Yaiku, persentase kelembapan mutlak nganti kelembapan jenuh ing suhu tartamtu.Kelembapan relatif dituduhake minangka persentase.Rumus: asor relatif = asor absolut / asor jenuh × 100%, asor absolut = asor jenuh × asor relatif: luwih dhuwur asor relatif, luwih udan hawa;Sing luwih cilik asor relatif, sing luwih garing udhara.Ana hubungan sing cocog antarane kelembapan absolut, kelembapan jenuh, kelembapan relatif lan suhu udhara.Yen suhu ganti, kabeh jinis kelembapan uga ganti.

Titik embun: titik embun nuduhake hawa sing ngemot uap banyu (kelembapan mutlak).Nalika suhu mudhun nganti tingkat tartamtu, uap banyu sing ana bakal tekan kahanan jenuh (kelembapan jenuh) lan mulai cair dadi banyu.Fenomena iki diarani kondensasi.Suhu ing ngendi uap banyu wiwit cair dadi banyu diarani "suhu titik embun", utawa singkatan "titik embun".Yen suhu terus mudhun ing sangisore titik ebun, uap banyu supersaturated ing udara bakal ngembun dadi tetesan ing permukaan komoditas utawa bahan liyane.Kajaba iku, angin ana hubungane karo suhu lan kelembapan ing udara, lan uga minangka salah sawijining faktor penting sing mengaruhi owah-owahan suhu lan kelembapan udara.

Owah-owahan suhu lan asor ing jero lan njaba gudang: saka analisis hukum owah-owahan suhu, umume, wektu sing cocog kanggo nyuda suhu ing gudang ing mangsa panas yaiku saka jam 10 ing wayah wengi nganti jam 6 sabanjure. enjing.Mesthine, pengaruh karakteristik komoditas, kondisi gudang, iklim lan faktor liyane kudu digatekake ing pendinginan.

Kontrol suhu lan kelembapan ing papan panyimpenan

Pangukuran suhu lan kelembapan ruang panyimpenan: panggunaan tradisional termometer bohlam garing lan teles kanggo ngukur suhu lan kelembapan udara.Meter garing lan teles kudu disetel ing njaba gudang.Kanggo ngindhari invasi sinar srengenge, udan lan bledug, meter garing lan teles kudu diselehake ing kothak rana.Suhu lan kelembapan ing gudang kudu diamati lan dicathet kanthi rutin saben dina, umume saka jam 8 nganti 10 lan saka jam 2 sore nganti jam 4 sore. inisiatif panyimpenan komoditas.Dibandhingake karo cara tradisional, anyar April suhu tliti dhuwur lan asor recorder wis dhuwur tliti, 100000 kelompok data kapasitas gedhe, kanthi otomatis ngrekam data suhu lan asor, operasi trep, kinerja stabil, lan suhu efektif lan peralatan ngawasi asor.

Ngontrol lan nyetel suhu lan asor ing papan panyimpenan: kanggo njaga kualitas barang ing papan panyimpenan lan nggawe lingkungan sing cocog kanggo panyimpenan komoditas, nalika suhu lan asor ing gudang cocok kanggo panyimpenan komoditas, kita kudu nyoba kanggo nyegah pengaruh iklim ing njaba gudang ing gudang;Nalika suhu lan asor ing gudang ora cocok kanggo panyimpenan komoditas, langkah-langkah efektif kudu ditindakake ing wektu kanggo nyetel suhu lan kelembapan ing gudang.Praktek wis mbuktekake manawa kombinasi sealing, ventilasi lan dehumidifier minangka cara sing efektif kanggo ngontrol lan nyetel suhu lan kelembapan ing gudang.

Sealing: sealing kanggo nutup barang minangka tightly sabisa kanggo ngurangi impact saka kahanan iklim salabetipun external, supaya minangka kanggo entuk tujuan panyimpenan aman.Cara sealing kudu digabungake karo ventilasi lan panyerepan kelembapan.Yen digunakake kanthi bener, bisa entuk akeh efek, kayata tahan kelembapan, bukti jamur, bukti panas, bukti leleh, bukti retak garing, antibeku, tahan karat, bukti serangga lan liya-liyane.Pancegahan kanggo panyimpenan sing disegel: sadurunge nutup, priksa manawa kualitas, suhu lan isi banyu barang kasebut normal.Yen jamur, serangga, mriyang, glaze banyu lan fenomena liyane ditemokake, ora bisa disegel.Ditemokake yen isi kelembapan komoditas ngluwihi jarak sing aman utawa bahan kemasan banget lembab, lan ora cocog kanggo nutup.Wektu sealing kudu ditemtokake miturut kinerja lan iklim komoditas.Barang sing wedi karo kelembapan, leleh lan jamur kudu disegel ing mangsa kelembapan relatif kurang.Bahan sealing umum kalebu film plastik, kertas tahan kelembapan, linoleum, tikar reed, lsp.

Ventilasi: ventilasi yaiku nggunakake prabédan tekanan udara sing dibentuk saka suhu udara sing beda-beda ing njero lan njaba gudang kanggo nggawe hawa ing njero lan njaba konveksi gudang, supaya bisa nggayuh tujuan nyetel suhu lan kelembapan ing gudang.Sing luwih gedhe prabédan suhu antarane njero lan njaba gudang, luwih cepet aliran udara;Yen ana angin ing njaba reservoir, tekanan angin sing diselang bisa nyepetake konveksi hawa ing njero lan njaba reservoir.Nanging, pasukan angin ngirim ora kuwat banget (gaya angin luwih saka tingkat 5, lan ana liyane bledug).Ventilasi sing tepat ora mung bisa nyetel lan nambah suhu lan kelembapan ing gudang, nanging uga nyebarake kelembapan keluwihan komoditas lan kemasan kanthi tepat.Miturut macem-macem tujuan ventilasi, bisa dipérang dadi rong jinis: pendinginan (utawa pemanasan) kanthi ventilasi lan nyebarake kelembapan kanthi ventilasi.

Dehumidifier: ing mangsa udan utawa dina udan, nalika Kelembapan ing gudhang dhuwur banget kanggo panyimpenan komoditas, lan asor njaba gudang dhuwur banget kanggo ventilasi lan boros Kelembapan, dehumidification bisa digunakake kanggo ngurangi asor ing gudang nutup.Kanthi pangembangan ekonomi pasar sing terus-terusan, metode panyerepan kelembapan mekanik digunakake ing papan panyimpenan ing pusat perbelanjaan modern.Gunakake mesin hygroscopic kanggo nyedhot udhara teles ing gudang menyang cooler dehumidifier liwat exhaust fan, supaya condenses menyang banyu lan kosong.Dehumidifiers umume cocok kanggo panyerepan Kelembapan lan boros Kelembapan antarane warehouses kanggo nyimpen kain katun, rajutan kain katun, terkenal department stores, medicine, instruments, peralatan listrik lan gula rokok.


Wektu kirim: Jul-09-2022