Sawetara jinis umum sensor tekanan

Sensor tekanan minangka jinis sensor sing akeh digunakake ing sensor.Umume digunakake kanggo ngukur tekanan gedhe.Iki digunakake kanggo ngukur tekanan internal pipa, tekanan gas mesin pembakaran internal, tekanan diferensial lan tekanan injeksi, tekanan pulsating ing tes mesin lan rudal, uga tekanan cairan ing macem-macem lapangan.

Ana uga akeh jinis sensor tekanan, utamane kalebu ing ngisor iki:

1. Jinis diafragma

Unsur sensing elastis yaiku diafragma datar logam bunder sing dipasang ing sakubenge.Nalika diaphragm deformed dening meksa, galur radial lan galur tangensial ing tengah tekan maksimum positif, nalika galur radial ing pinggiran tekan maksimum negatif, lan galur tangensial punika nul.Mulane, loro gauge galur asring ditempelake ing galur maksimum positif lan negatif mungguh, lan disambungake menyang sirkuit setengah jembatan saka penyelundupan bridge jejer kanggo njupuk sensitivitas luwih lan rugi suhu.Nggunakake pengukur galur foil bunder (pirsani pengukur galur resistensi) bisa nggedhekake efek regangan saka diafragma.

Nonlinearitas sensor iki luar biasa.Produk paling anyar saka sensor tekanan diafragma yaiku sensor tekanan negara padhet (pirsani sensor piezoresistive) sing nggabungake fungsi elemen sensing elastis lan pengukur ketegangan dadi diafragma silikon monokristalin, yaiku, bar resistensi disebar ing diafragma silikon monocrystalline. kanthi nggunakake proses sirkuit terpadu, lan struktur tetep peripheral digunakake.

2. Jinis tabung galur uga dikenal minangka jinis tabung galur.

Elemen sensing elastis yaiku silinder tembok tipis kanthi ujung ditutup, lan ujung liyane disambungake karo sistem sing diuji kanthi flange.Loro utawa patang gauge galur ditempelake ing tembok silinder, setengah saka sing ditempelake ing bagean padhet minangka pengukur kompensasi suhu, lan setengah liyane minangka pengukur galur.Nalika ora ana tekanan, papat gauge galur mbentuk sirkuit jembatan lengkap sing seimbang;Nalika meksa tumindak ing growong njero, silinder deforms menyang wangun drum pinggul, kang ndadekake jembatan metu saka imbangan lan output voltase sing ana hubungane karo tekanan.Sensor uga bisa nggunakake piston kanggo ngowahi tekanan diukur dadi pasukan lan nransfer menyang silinder galur utawa nransfer tekanan diukur liwat diaphragm ing wangun chain vertikal.

Sensor tekanan tabung galur nduweni kaluwihan struktur sing prasaja, manufaktur sing trep lan aplikasi sing kuat.Iki digunakake digunakake ing pangukuran tekanan dinamis roket, cangkang lan artileri.

3. Jinis gabungan

Ing sensor tekanan galur gabungan, unsur sensing elastis bisa dipérang dadi unsur sensing lan unsur galur elastis.Unsur sensing ngowahi tekanan dadi gaya lan ngirim menyang bagean sing paling sensitif saka unsur regangan elastis, lan gauge regangan dipasang ing galur maksimum unsur regangan elastis.Nyatane, jinis tabung galur sing luwih rumit lan jinis balok galur kalebu jinis iki.Unsur sensing kalebu diafragma, kapsul, bellow, tabung Bourdon, lan liya-liyane, lan unsur regangan elastis kalebu balok cantilever, balok tetep, balok berbentuk, balok annular, tabung berdinding tipis, lan liya-liyane. Bisa digabung dadi macem-macem jinis miturut kabutuhan sing beda. .Sensor tekanan utamane digunakake kanggo ngukur tekanan dinamis utawa statis saka medium sing mili, kayata tekanan gas utawa cairan ing inlet lan outlet peralatan pipa listrik, tekanan pipa mesin pembakaran internal, lsp.

4. Jinis balok galur

Nalika ngukur tekanan cilik, struktur balok tetep utawa balok kekuatan sing padha bisa digunakake.Salah siji cara yaiku nggunakake diafragma kanggo ngowahi tekanan dadi gaya, lan banjur pindhah menyang balok galur liwat rod dowel.Galur maksimum balok tetep ing ujung loro ana ing ujung loro lan titik tengah balok, lan gauge regangan ditempelake ing panggonan kasebut.Ana wangun liya saka struktur iki, kayata balok suspensi lan diafragma utawa bellow.


Wektu kirim: Jul-02-2022